BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rémes hangulat az aranynak kedvez

Az arany visszanyerte erejét hétfőn az ázsiai kereskedelemben, miután ismét megjelentek az előnyös üzletre vadászó befektetők.

Az arany ára unciánként 1,65 dollárra nőtt és 1 228,60 dollárt ért el. A rúdarany ára múlt csütörtökön 1237,15 dollárra emelkedett, ami a legerőteljesebb emelkedés július eleje óta, azt követően, hogy az újabb amerikai munkanélküliségi adatok kilenchavi negatív csúcsot jeleztek. Az amerikai határidős arany ára decemberi szállításra unciánként 1,3 dollárral nőtt, 1230,1 dollárra – jelenti a Reuters.

A nemesfém visszanyerte erejét, mivel a befektetők a korábbi áresés hatására visszatértek a piacra. Az Egyesült Államokból érkező negatív makroadatok hatására gyengült a dollár, a befektetők egy része pedig az eurót is hanyagolta, mivel további gazdasági gyengélkedést várnak az eurózónában.

Az euró gyengélkedését ismét a befektetői hangulat romlása okozta. Az európai fizetőeszköz gyengélkedéséhez hozzájárultak Axel Weber német jegybankár pénteki szavai is a likviditási problémák mielőbbi megoldásával kapcsolatban.

A hét kezdetével a hangulat egyre borúsabbá válik a nemzetközi pénzpiacokon, amit még fokozhatnak a ma megjelenő európai beszerzési menedzser indexek, amennyiben azok elmaradnak a várakozásoktól. Ha tovább fokozódik a nemzetközi befektetői bizonytalanság, annak nyomán ismét a biztonságosabbnak vélt eszközök, a dollár, a svájci frank, a japán jen és az arany drágulhat, lendületet adva az euró-keresztek további árfolyamesésének.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.