BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanásnak indult a Mol

A tegnapi optimista hangulatban a tőzsdék többsége pozitív tartományban zárt, ezt elősegítette a vártnál jobb amerikai munkaerő-piaci adat és a pozitív vállalati eredmények is. A BUX indexet azonban csak a MOL húzta fel, azonban péntek délelőtt nincs mi megfogja a részvények és az index zuhanását. Pénteken azonban a régiós német DAX kismértékű 0,19 százalékos, a lengyel WIG20 már jelentősebb 1,12 százalékos mínuszt ért el a délelőtt folyamán.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX erős lejtmenetnek indult a hét utolsó kereskedési napján, délelőtt már 1,45 százalékos mínuszt követően 23 322,73 pontra csökkent.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedül az MTelekom tudott erősödést elérni, a távközlési-papírok 0,34 százalékkal drágultak a nyitás óta, így 590 forinton jegyzik a társaság részvényeit.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője enyhe pozitív hangulatra számít a nemzetközi piacokon. A budapesti kereskedésben izgalmas lehet a Mol, amelynek árfolyamát csütörtökön a Szurgut-részvények állami megvásárlásával kapcsolatos ellentmondó kommunikáció repítette fel. A cáfolatok nyomán, pénteken rossz napja lehet Mol-nak, ami a többi részvény árfolyamát is lehúzhatja - mondta a bróker. Az energiapapírok árfolyama 2,11 százalékkal csökkent, így 20 790 forinton zajlik a kereskedés.

Az OTP folytatja csütörtökön megkezdett gyengélkedését, a bankpapírok 1,7 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 5 863 forinton jegyzik azokat. A Richter is folyamatosan veszít értékéből, 0,42 százalékos csökkenést követően 46 400 forinton áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.