BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkednek a piacok - Csak az MTelekom zuhant

Hétfő délutánra pluszba fordultak a vezető európai indexek, a tengerentúlon is optimistán nyitottak a piacok. A pesti parketten folytatódott a reggeli optimizmus.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 1,06 százalékkal indította a hetet, így 22 362,05 ponton várja a holnapi napot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedüliként az MTelekom nem tudott erősödni hétfőn. A távközlési papírok árfolyama 1,0 százalékkal 592 forintra gyengült.

A legnagyobb erősödést az OTP könyvelhette el, a bankpapírok árfolyama 2,95 százalékkal magasabb, 5 450 forintos árfolyamon zárt hétfőn. A Richter is jelentős 1,11 százalékos növekedést ért el, így a gyógyszeripari részvények árfolyama 45 450 forintos szinten áll. A Mol szerényebb 0,51 százalékkal erősödött, az energiapapírok árfolyama így 19 900 forintra emelkedett.

Délutánra erősödésbe fordultak a vezető európai indexek is, a német DAX 0,89 százalékkal erősödött, míg a régiós lengyel WIG20 0,74 százalékkal csökkent. Az amerikai piacok is optimistán indították a hetet. Az S&P 500 0,33 százalékkal, a Nasdaq 0,16 százalékkal erősödött a nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.