BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félidőben tartja magát a BUX

Szerdán délelőtt vegyes teljesítményt mutatnak az európai piacok, melyek a további Írországgal kapcsolatos hírekre várnak. A pesti parkett a keddi zuhanást követően tartja magát a délelőtt folyamán a vezető részvények többsége erősödésnek indult.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX hullámzó teljesítményt mutat, egyenlőre azonban folyamatosan pozitív tartományban mozog. A tőzsdeindex félidőben 0,23 százalékos pluszban 21 991,41 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A kedden több mint 5 százalékos zuhanást elszenvedő OTP szerdán délelőtt nagy, több mint 8 milliárd forintos kereslet mellett 1,06 százalékos erősödést ért el, így a bankpapírokat 5 225 forinton jegyzik. A Mol igaz alacsonyabb majd 3 milliárdos forgalom mellett hasonlóan jó 0,88 százalékos erősödést ért el, így az energiapapírokat 20 045 forintért adják. Az MTelekom minimális 0,16 százalékos erősödést ért el, így a távközlési papírok kereskedése 593 forinton zajlik.

A blue chipek közt egyedüliként a Richter veszített nyitóértékéből. A gyógyszeripari részvények árfolyama 1,64 százalékkal 44 505 forintra csökkent.

A vezető európai indexek a pesti indexhez hasonlóan minimális erősödést értek el a délelőtt folyamán. A piacok az Írországgal kapcsolatos további fejleményekre várnak. A német DAX index 0,39 százalékkal emelkedett, míg a lengyel WIG20 0,056 százalékkal erősödött a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.