BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

K&H: Bankadó befizetve, jöhetnek az elbocsátások

A nyereséges második negyedévet követően mínuszba fordult a harmadik negyedévben a K&H Bank adózott eredménye, derül ki a közzé tett beszámolóból. A harmadik negyedév során számolta el a bank a 2010-re vonatkozó bankadót, mely meghaladta a 14 milliárd forintot. A bank a rossz kilátásokra hivatkozva elbocsájtja dolgozóinak 5,8 százalékát.

Néhány nagyobb vállalati hitelügylet jelentősen rontotta a K&H Bank eredményét a harmadik negyedévben. A negyedévben számolta el a bank az éves bankadó kötelezettségét, ami elérte a 14,9 milliárd forintot, így a negyedévet 7 milliárd forintos veszteséggel zárta a pénzintézet – mondta el Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A 2011-es évre a gazdasági kilátások nem egyértelműek, ennek eredményeként a hitelezési tevékenység várhatóan mérsékelt marad, amely negatívan hat a működési eredményre. A gazdasági várakozások, a hitelköltségek és a bankadó összege arra kényszeríti a K&H-t, hogy 5,8 százalékkal csökkentse dolgozóinak létszámát, azaz 215 munkavállalótól válnak meg.

A nem teljesítő hitelek arányának további növekedése is sújtotta a bankot. A harmadik negyedévben 7,5 százalékról 8,4 százalékra nőtt a banknál a nem teljesítő hitelek aránya. 11,8 százalékkal pedig visszaesett a bank betétállománya, a teljes bankszektorhoz hasonlóan.

A K&H Biztosító helyzetéről Luc Cools, a biztosító vezérigazgatója elmondta, hogy az 1,3 milliárd forintos különadó mellett magas összeg viharkárok terhelték a társaságot a negyedév során. Negatív kilátásaik miatt a társaság 22 munkatársától válik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.