BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megindult Európa - Esik az MTelekom, beindult az OTP

A vezető európai indexek többsége pluszba váltott délutánra. A pesti parkett a minimális 5 milliárd feletti forgalom mellett erősödik, a blue chipek többsége is drágul.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 0,52 százalékkal erősödött hétfőn délutánra, így az index elérte a 22 242,22 pontot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége erősödésnek indult délutánra, egyedül az MTelekom tartózkodik negatív tartományban. A távközlési papírok árfolyama 1,33 százalékkal gyengült hétfőn délelőtt, így délután 590 forinton kereskedtek a társaság részvényeivel.

A Richter visszavett lendületéből, délutánra már csupán 0,55 százalékos drágulást mutattak a gyógyszeripari részvények, 100 forinttal a délelőtti ár alatt 45 200 forinton jegyzik azokat. A Mol hasonló 0,5 százalékos emelkedést követően 19 900 forinton áll.

Az OTP vezeti a pozitív ranglistát, a bankpapírok délutánra beindultak, és 1,03 százalékos emelkedést követően 5 349 forinton állnak.

Délutánra a vezető európai indexek többsége is erősödésnek indult. A német DAX 0,55 százalékos pluszt, a lengyel WIG20 0,148 mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.