BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélybe húzza az OTP a BUX-ot

Veszített lendületéből a BÉT délutánra, a vezető részvények közt az OTP ugyan egy rövid időre erősödött, de hamar visszafordult negatívba. Az európai indexek többsége is csökken.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexét a BUX-ot délutánra mínuszba húzta a legnagyobb forgalmat elérő gyengén teljesítő OTP. A tőzsdeindex délutánra 0,4 százalékos mínuszba csúszott, így 22 135,5 ponton állt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt az OTP teljesít a leggyengébben, azonban a bankpapírok érték el a legnagyobb 9 milliárd forint feletti forgalmat. A bankpapírok árfolyama 0,27 százalékkal csökkent, így 5 480 forint jegyzik a társaság részvényeit.

A Richter továbbra is vezeti a pozitív listát, a gyógyszeripari részvények 1,43 százalékkal erősödtek, így azokat 45 300 forinton adják. Az MTelekom hasonlóan jó 1,03 százalékos növekedést ért, így a távközlési papírok jegyzése hasonlóan a délelőtti árfolyamhoz 588 forinton zajlik. A Mol 0,96 százalékos növekedést követően 19 890 forinton áll.

Az európai indexek többsége is negatív tartományban mozog, a DAX nyitóértéke körül ingadozik nem sokkal két óra előtt 0,05 százalékos mínuszban járt, a lengyel WIG20 1,34 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.