BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot esett az OTP - Pesszimisták a piacok

Folytatta zuhanását a pesti parkett, a nemzetközi hangulat sem kedvezett a kereskedésnek. Az amerikai piacok is zuhanással indították a csütörtöki kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX elveszítette a délelőtti lendületet, zárásra 2,33 százalék mínuszba került a tőzsdeindex, ami így 21 707,9 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Nap közben csak az OTP gyengélkedett, azonban nap végére a bankpapírok kiugróan nagy 20 milliárd forint feletti kereslettel mínuszba húzták a pesti parkettet. A bankpapírok 4,0 százalékos veszteséget könyvelhettek el csütörtökön, így azokat 5 280 forinton jegyezték záráskor.

A Mol-papírjai is jelentős 2,58 százalékos mínuszt értek el, az energiapapírokat így 19 190 forinton adták záráskor. A Richter nap közben még a legmagasabb növekedést produkálta zárásra azonban 1,03 százalékos csökkenést ért el, így a gyógyszeripari részvények 44 200 forinton zártak.

A blue chipek közt egyedüliként az MTelekom őrizte meg nyitóértékét, a távközlési papírokat záráskor nyitóértékükön 582 forinton jegyezték.

A vezető európai indexek is vegyesen teljesítettek csütörtökön. A német DAX index minimális 0,19 százalékos erősödést ért el, míg a lengyel WIG20 1,34 százalékos veszteséget könyvelhetett el. A szerdai erősödést követően a tengerentúli piacok is gyengélkednek csütörtökön. Nyitás óta 1,41 százalékkal gyengült a Nasdaq, a S&P 500 0,86 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.