BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási veszteségekre számít a nagybankoknál a Goldman

A Goldman Sachs becslése szerint a négy legnagyobb amerikai bank 26 milliárd dolláros veszteséget szenved el a következő években.

A Goldman szakértői szerint a JPMorgan, a Citigroup, a Bank of America és a Wells Fargo mintegy 26 milliárd dollárt veszít a magán intézmények által kihelyezett jelzáloghitelek kapcsán.

A Reuters jelentése szerint a pénzintézet az említett bankok közül a Wells Fargo és a Bank of America helyzetét tartja nehezebbnek, ezért ezek célárait már lefelé módosította, míg a JPMorgan és a Citi véleményük szerint könnyebben átvészeli majd a veszteségeket.

A harmadik negyedéves jelentéseket áttekintve a Goldman pozitívumként értékelte, hogy a nagybankok javították a hitelportfóliójukat és a Bázel III követelményrendszer bevezetése előtt emelték tőketartalékaikat.

Reuters - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.