BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zárásra szépített a BUX - Tovább esett az MTelekom

A gyenge kezdés után pluszban zárt a pesti parkett. Az európai és a tengerentúli piacok vegyesen mozognak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a délelőtti gyenge kezdést követően 0,26 százalékos pluszba erősödött zárásra. A tőzsdeindex így 21 763,33 ponton zárta a kereskedést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények közt csak a Mol és az OTP ért el növekedést. Az energiapapírok árfolyama 0,25 százalékkal emelkedett, így a társaság részvényeit 20 000 forinton jegyezték záráskor. Az bankpapírok árfolyama 0,75 százalékos emelkedést követően 5 330 forinton áll.

Az MTelekom szerdán is folytatta gyengélkedését. A távközlési papírok 0,91 százalékos mínuszban zárták a napot, így 540 forinton állnak a papírok. A Richter is veszített értékből. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,67 százalékos csökkenést követően 44 000 forintra gyengült.

A vezető európai indexek vegyesen teljesítettek szerdán. A német DAX index a felemás makrogazdasági adatok miatt nagy mozgást mutatott nap közben pozitív tartományban is tartózkodott, azonban késő délutánra 0,29 százalékos mínuszban állt. A CAC40 index 0,85 százalékos pluszban, míg a WIG20 0,05 százalékos mínuszban járt.

A tengerentúli piacok nyitást követően erősödésnek indultak azonban a pesti záráskor már több index esésnek indult. A Nasdaq 0,19 százalékos pluszban járt, míg az S&P500 0,01 százalékos mínuszt mutatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.