BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguldott a forint, korrekció jöhet?

Viszonylag könnyedén zuhant csaknem három forintnyit a reggeli kereskedésben az euró árfolyama, a délutáni korrekció erőtlenre sikeredett. A dollár közelít a 200 forintos szinthez.

Élénk forgalom mellett erősödött a forint árfolyama délelőtt a bankközi devizapiacon. Napközben a 272 forintos szint alá is került rövid időre az euróárfolyam, ám innen korrigálva délutánra 272,5 forinton állapodott meg a jegyzés. A Napi.hu által megkérdezett elemzők szerint ez fontos árfolyam, mivel itt húzódik az utóbbi hónapok 292 forintos csúcsának 61,8 százalékos Fibonacci-szintje, mely a technikai elemzők egyik kedvenc támasz- vagy ellenállási szintje. Másrészt az utóbbi hónapokban ez a szint már többször is megállította a forint erősödését.

Az euró-dollár árfolyam 1,345-ig szökkelt, végül 1,340-es szinten állapodott meg, így nem csoda, hogy a zöldhasú jegyzése meredeken ívelt lefelé a forinttal szemben egészen 202,0 forintig. Végül enyhe erősödés után 202,5 forintért adták-vették a kereskedők a dollárt. A svájci frank tovább folytatta a lejtmenetet a főbb devizákkal és így a forinttal szemben is, így 211,5 forintig esett vissza a nemrég még 225 körül járó árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.