BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre emelkedett a BUX - Kilőtt a Mol

A BUX 0,9 százalékot erősödött, a Mol húzta fel az indexet. A nemzetközi hangulat kedvezően alakult csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,88 százalékos emelkedéssel búcsúzott csütörtökön 22 825,94 ponton (+199,23 pont). A forgalom 23 milliárd forinton alakult, szemben az idei átlagos 16,9 milliárd forinttal.

A Mol 2,72 százalékot erősödött 24 145 forintra, ezzel 640 forinttal lett drágább egy nap alatt a részvény. A Magyar Telekom 1,96 százalékot emelkedett 573 forintra, így 11 forinttal ér többet a papír.

A Richter 0,99 százalékkal tárt feljebb 37 100 forinton. A gyógyszerpapír 365 forinttal ér többet tegnapi záróárfolyamánál.

Az OTP 1,37 százalékot esett 5 555 forintra 77 forinttal.

A nemzetközi befektetői hangulat kedvezően alakult, a vezető európai indexek mind emelkedni tudtak.

A BUX az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülésének kommentárja után veszített előnyéből és a forint is gyengült, amikor Jean-Claude Trichet arra is felhívta a figyelmet, hogy elégedetlen a magyar kormány MNB-t érintő intézkedése miatt. A kormány megváltoztatta a tagok jelölési mechanizmusát.

Gyengül a forint: Trichet szerint pert indíthatnak Magyarország ellen

Trichet meglepetése: áprilisban már nőhet a kamat!

A BUX két napig esett miután a kormány bejelentette: elmarad a társasági adó csökkentése, jelentősen csökken a gyógyszerkassza, és a bankadó is változatlan összeggel beszedésre kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.