BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A frankhiteleseknek kedveskedik a forint - Újra a lélektani határ alatt

A forint szerda délelőtt gyengülést mutatott, de a hazai deviza vissza tudott erősödni a reggeli szintekre az euró ellenében. A svájci frank kicsit olcsóbb lett.

A forint reggel 267,3-es szintig gyengült a 266,5-ös záróárfolyamról. Délutánra javítani tudott a hazai deviza, és 266,6 forintra korrigált.

Délelőtt a forint a régió legrosszabbul teljesítő devizája volt az euró ellenében, majd fokozatosan felzárkózott a cseh koronához és a román lejhez. A lengyel zloty erősödni tudott ma.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankkal szemben a 205,2-es záróárfolyamáról 204,5-ig küzdötte le magát a hazai deviza. Az amerikai dollárt 184 forinton jegyzik, alig mozdult meg a kurzus a mai nap.

Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza napi devizapiaci elemzésében azt írja, hogy „a tegnapi borongós hangulat ma reggelre nem romlott tovább, inkább semleges, oldalazós napra számíthatunk 1-2 forinttal 265 fölött”.

„Kedden még érintette az EUR/HUF árfolyama a 267-es szintet, de a nyersanyagárak emelkedése miatt megugró hazai infláció gátat szabott a további gyengülésnek, viszont cserébe a hosszabb lejáratú kötvények hozamai ismét emelkedtek” – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.