BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír a frankhiteleseknek - Áttörte a forint a lélektani határt

Tovább javította pozícióit a hazai deviza a bankközi piacon. Az eurót reggel hét órakor 263,86 forinton jegyezték a hétfői 264,98 után.

A dollár jegyzése 186,4, a svájci franké pedig 199,84 forinton állt. Az euró tovább gyengült a dollárral szemben hétfőn elért öthavi csúcsról a portugál besorolást ért rontás és a kínai kamatemelés miatt.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Az utóbbi napokban régóta nem tapasztalt jó erőben volt a magyar deviza. Az euró is ledolgozta hátrányát. A Moody’s Portugáliát sem kímélte: Baa1-re minősítette le az országot a hitelminősítő. Ez azonban nem rengette meg az euró árfolyamát, ugyanis azt a várható csütörtöki EKB kamatemelés támogatja.

Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője úgy véli, hogy „a forintot a tervezett reformintézkedések kedvező fogadtatása nyomán kialakult pozitív kép, a kedvező fizetési mérleg adat, a sikeres külföldi kötvénykibocsátás tartja immár huzamosabb ideje a 270-es szint alatt az euróval szemben. Így lehetséges az is, hogy a környezetünkből jövő negatív hírek (költségvetési problémák, leminősítések) sem tudtak érdemben változtatni a kedvező megítélésen”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.