BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína pénzeli a fél világot

Magyarország is bocsáthat ki kötvényt jüanban a beruházások finanszírozására

„A kínai tőkepiac megnyitása után a beruházásfinanszírozás tőkepiaci instrumentumokkal – így akár kötvénykibocsátásokkal – is történhet” – közölte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kínai látogatásáról hazatérve.

Mindez illeszkedne a nemzetközi tendenciákba. Becslések szerint a távol-keleti ország devizatartalékainak jelenleg mintegy 70 százaléka van amerikai államkötvényekben. S a világ legnagyobb devizatartalékával rendelkező ázsiai országnak már most is több milliárd euró értékű portugál és görög kötvény van a birtokában, spanyol állampapírokból pedig mintegy 25 milliárd eurónyit birtokol.

A kínai magyar látogatás után azt várják, hogy nemcsak a kereskedelem bővül tovább, de megszaporodnak a kínai befektetések nálunk, s nő a magyar technológia exportja Kínába. 4. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.