BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartja az erejét a forint

Nem változott a forint árfolyama az euróhoz képest a londoni bankközi piacon kedd reggel: röviddel 7 óra előtt egy eurót 264,81 forinton jegyeztek a hétfő esti 264,55 forint után.

A svájci frankhoz képest is tartotta magát a forint kedden kora reggel: egy svájci frank 202,25 forintot ért, hétfőn este 201,94 forintot.

A dollárt 186,30 forinton jegyezték a hétfő esti 186,16 forint után. Száz japán jen 221,25 forintba került, míg hétfőn későn 221,41 forintba.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A forintra elsősorban az általánosan jó nemzetközi piaci hangulat van hatással, és lényegesebb piacbefolyásoló tényezőre az EKB csütörtöki kamatdöntő üléséig, illetve a magyar konvergencia program április 15-i bemutatásáig nem számítanak a piacon.

Elemzők megjegyezték: befolyásolhatja az árfolyamot a keddi kamatdöntés Lengyelországban. Ha a nemzeti bank emeli a kamatot, akkor erősödhet a zloty és gyengülhet a forint, ha nem, akkor a forint tovább erősödhet, viszont a zloty gyengülésére lehet számítani, miután Lengyelországgal ellentétben Magyarországon folyamatosan javulnak a gazdasági fundamentumok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.