BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túlhajtotta magát a forint, nem megy a további izmozás

A forint nem tudott tovább erősödni szerdán az alapvetően kedvező nemzetközi befektetői környezetben. A 265-ös szint letörése után megpihent a hazai deviza.

A forint a 263 – 264,4-es szintek között mozgott az euróval szemben szerdán. A hazai deviza megpihenni látszik a 265 forintos árfolyam letörése után, ahonnan nem tudott újabb lendületet venni. A technikai indikátorok a forint korrekcióját vetítik előre.

A 265-ös árfolyam erejét jól mutatja, hogy az alapvetően kedvező nemzetközi befektetői hangulatban sem tudott tovább erősödni a forint a letörés után.

A lengyel zloty 0,5 százalékot erősödött napon belül az euró ellenében. A zloty erejét támogatta ugyan, hogy tegnap kamatot emelt a központi bank. A román lej is jobban teljesített a forintnál: 0,2 százalékot erősödött napon belül a fizetőeszköz.

A forintot 263,6 forinton jegyzik szerda délután a tegnapi 263,85-ös záróárfolyam után.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankkal szemben sem tudott javítani a forint. Reggel ugyan a lélektani 200-as szint alá süllyedt a hazai deviza a frank ellenében, mert az alpesi fizetőeszköz gyengült. Azonban a svájci inflációs adat közlése után visszaerősödött a frank, mert felerősödött a várakozás, hogy a Svájci Nemzeti Bank (SNB) már júniusban emeli a jegybanki alapkamatot. Ekkor majdnem 202 forintig kúszott fel a frank jegyzése, amely délutánra 200,5 forintra változott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.