BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre gyengül a frank - Lélektani határon a forint

A forint szinte meg sem mozdult az euróval szemben szerdán, a svájci frank árfolyama mégis kedvezőbb szintekre került.

A svájci frank szerda reggel óra gyengül a vezető devizákkal szemben a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban. A vezető európai tőzsdeindexek emelkednek, és amerika is csatlakozott az erősödéshez, igaz, eddig enyhe pluszt mutatnak az indexek.

Az euró 1,28-as árfolyamról 1,29-ig kapaszkodott a frankkal szemben, ennek köszönhetően mérséklődött a frank/forint keresztárfolyam.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A növekvő kockázatvállalás közepette a menedékdevizának tekintett svájci frank gyengül, így a 206,5 forintos záróárfolyamról a lélektani 205-re változott az alpesi deviza ára. Hajnalban még 207,5 forinton jegyezték a svájci frankot.

A forint közben szinte meg sem mozdult: az euróval szemben a 264,4-264,8-as szűk tartományban mozog, pillanatnyilag 264,6 forinton jegyzik a közös európai devizát. A Raiffeisen devizapiaci elemzői szerint akár 260 forintig is erősödhet a forint az euróval szemben a következő hónapokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.