BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Frankhitelesek: Másfél havi mélyponton a forint

A forint kissé gyengült az euróval szemben, az euró meredekebben a svájci frank ellenében. Ennek következtében a frank/forint keresztárfolyam 210 forint fölött áll, és a hazai deviza másfél hónapos mélypontra került a frankkal szemben.

17 óra után

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,4 százalékot esett hétfőn, 23 614 pontra. A vezető európai tőzsdeindexek sem úszták meg a napot gyengülés nélkül.

A blue chipek közül csak a Mol tudott erősödni: 0,3 százalékkal került feljebb, 23 300 forintra. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 559 forinton zárt. A Richter 0,15 százalékot esett 37 650 forintra. Az OTP a nap vesztese: 1,4 százalékot esett 6 251 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frank tovább drágult: 212 forint fölött jegyzik az alpesi devizát, az euróért közben 265,25 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

16:30

A forint mérsékelten gyengült napközben az euróval szemben a kedvezőtlen nemzetközi befektetői környezetben. A hazai deviza 264,5-ös délelőtti árfolyamról 265 fölé gyengült a közös európai devizával szemben. A német DAX 1,0, a francia CAC-40 pedig 1,2 százalékos esést mutatott délután fél ötig.

A hangulat romlásához hozzájárult, hogy egyes értesülések szerint Görögország kilépne az eurózónából, illetve átütemezné fennálló államadósságát, amely a kötvénytulajdonosok is megszenvednének. Délután a Standard & Poor’s újabb negatív hullámot indított el döntésével.

Az S&P, a világ legnagyobb hitelminősítő intézete leminősítette Görögországot, és az eddigi „BB-” besorolási szintről „B” adósbesorolással látta el, a további leminősítés kockázatával

Ennek következtében az euró 1,26 feletti árfolyamról 1,254-ig esett a frankkal szemben. Az euró ezzel közel került mindenkori történelmi mélypontjához: az 1,24 körüli szinthez a frankkal szemben.

A forint gyengülésének, és az euró esésének hatására a frank/forint keresztárfolyam a délelőtti 209,5-ös szintről 211 fölé kúszott. Az alpesi devizát 211,4 forint közül jegyzik délután, ilyen gyenge forintra március 23-a óta nem volt példa.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.