BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötödik napja esik Budapest - Közel egy éve a leghosszabb bukás

A BUX 0,2 százalékot esett kedden, így az ötödik napja korrigál a BUX.

A magyar részvények az ötödik egymást követő ötödik kereskedési napon mutatnak esést, amely tavaly június óta a leghosszabb periódus – írja a Bloomberg hírügynökség. A gyengülés irányába mutat, hogy Görögország átütemezheti adósságát (de facto államcsődöt jelenthet) és az Egyesült Államok gazdasági adatai a kilábalás lassulását vetítik előre.

A BUX 0,2 százalékos esést mutat kedden, 32 104 ponton áll az index, gyenge, mindössze 1,6 milliárd forintos részvénypiaci forgalom mellett.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A Richter 0,53 százalékot esett 36 305 forintra. A Mol 0,15 százalékot gyengült 22 705 forintra. A Magyar Telekom stagnálást mutat, 538 forinton áll. Az OTP 0,04 százalékkal került feljebb, 6 203 forintra.

Az MSCI feltörekvő piaci indexe is ötödik napja esik, a mai nap 0,4 százalékot korrigált.

„Alapvetően negatív hangulat uralkodik a piacokon, részben a várakozásoknál kedvezőtlenebb makroadatok, részben pedig
az újra és újra előtérbe kerülő európai problémák miatt” – írja Blahó Levente és Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzői. „A helyzetet tovább rontja a nyersanyagpiacokon lejátszódó kijózanodás az előző hetek hisztérikus vételeit követően” – teszik hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.