BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hangulatban próbál erősödni a forint

A forint mérsékelten erősödött hétfő délelőtt a vezető devizákkal szemben.

A feltörekvő régiós devizák erősödtek az euróval szemben hétfő délelőtt. A lengyel zloty, a román lej és a forint 0,2-0,25 százalékkal javított, a cseh korona 0,1 százalékkal tartózkodik erősebb szinten, mint az előző záróárfolyam.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az euróért reggel 268,5 forintot kellett adni, majd reggel 267,5-ig erősödött a hazai deviza, dél körül pedig 268 forintot kérnek a közös európai fizetőeszköz egységéért.

A svájci frankot 214 forint körül jegyzik. Reggel 212,5-ös szintig erősödött a forint, azonban az árfolyam visszakúszott a 214 körüli szintre. Az amerikai dollár ára 190,5 forintról 190 forintra csökkent.

Az euró gyengélkedett: az európai devizáért 1,41 dollárt kell adni, és a svájci frankból 1,255 egység az euró ára. Az euró/frank kurzus egyre közelebb áll mindenkori mélypontjához, az 1,24-es szinthez.

A svájci frank, amely a legbiztonságosabb európai menedék, erősödni tudott hétfőn mind a 16 vezető devizával szemben, mielőtt az euróövezet pénzügyminiszterei a görög államadóságról és hitelcsomagról tárgyalnak.

Az európai vezető tőzsdeindexek 0,8-1,8 százalék közötti gyengülést mutatnak, vagyis a nemzetközi hangulat igen negatív, így mondhatjuk, hogy a forint jól teljesít ebben a környezetben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.