BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az intézmények eladásai miatt esett az alapok vagyona

Statisztika. A hazai befektetési alapok vagyona fél százalékkal, 3836 milliárd forintra csökkent májusban – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) legfrissebb jelentéséből. A csökkenést leginkább a visszaváltások okozták: több mint 26 milliárd forint távozott az alapokból, döntően intézményi tranzakciók nyomán.

„Az alapok vagyonát a leginkább meghatározó tényezők májusban a globális tőkepiacokat befolyásoló hangulat ismételt romlása mellett az intézményi visszaváltások voltak, ezek az aktuálissá váló nyugdíjpénztári vagyonátadás nyomán következtek be” – mondta Temmel András, a Bamosz főtitkára.

„A vagyonáramlást tekintve a hagyományos fő befektetésialap-kategóriák vegyesen teljesítettek, figyelemre méltó ugyanakkor, hogy májusban a legnépszerűbbek a speciális befektetési stratégiákat megvalósító származtatott alapok voltak, ezek vagyona jelentősen nőni tudott a kedvezőtlen befektetési klíma ellenére is” – emelte ki a főtitkár. n B. M.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.