BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Délelőtt ijesztgetett a forint

A hazai deviza gyengült a kedvezőtlenné váló nemzetközi befektetői környezetben péntek délelőtt.

A forint gyengült a vezető devizákkal szemben a negatív nemzetközi befektetői hangulatban. Az európai vezető tőzsdeindexek 0,3-0,7 százalék közötti esését mutatnak.

A hazai deviza reggel 264,4-es záróárfolyamról 264-es szintig erősödött az euró ellenében, majd a piacok nyitása után 265 közelébe ütötték a forintot. A forint később 264,6-os szintig korrigált vissza.

A régiós fizetőeszközök valamelyest jobban teljesítettek az időszakban, tegnapi záróárfolyamukhoz képest mérsékelt erősödésből stagnálásba váltottak.

Hasonlóan teljesített a hazai deviza a svájci frankkal és az amerikai dollárral szemben is. A forint euróval szembeni gyengülésének következtében a frank ára 216,5-ös záróárfolyamról 217,5-re változott, majd 217-ig kapaszkodott vissza a hazai deviza. Az amerikai dollár ára 182,5-ös kurzusról 183,4 forintra került, majd 183-ig erősödött a forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.