BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túl a megrázkódtatáson a forint: Reménykedhetnek a frankhitelesek

A svájci frankkal szemben erősödött a forint, az euróval szemben stabil maradt kedden délelőtt.

A svájci frankot kedden háromnegyed tízkor 224,72 forinton jegyezték, szemben a hétfő délutáni 226,66 forinttal. Hétfő este 224,51, kedd reggel pedig 224,72 forint volt a svájci fizetőeszköz árfolyama.

Az euró jegyzése 268,53 forinton állt kora délelőtt, míg hétfőn délután 268,81 forinton, kedden reggel pedig 268,21 forinton jegyezték.

A piac javuló hangulatát mutatja, hogy a svájci frank gyengült az euróhoz képest - mondták el az MTI kérdésére devizapiaci kereskedők. Ezért - a várakozások szerint - a forint tovább erősödik a svájci frankhoz képest. A kereskedők megjegyezték: "úgy tűnik, túl vagyunk a hétfői 228 forint feletti sokkon". A kedvező hangulatban a svájci frankkal szemben a forint 223,50 forintig erősödhet. Hozzáfűzték: a kereskedés még lagymatag, "komolyabb" összegek kedden még nem fordultak meg a piacon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.