BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP esett a legnagyobbat a BÉT bukfence közben

A BUX 2 százalékos esésben nyitott, majd feljebb tudott kapaszkodni, és valamivel több mint 1 százalékos mínuszban áll hétfő délelőtt.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 1,93 százalékos eséssel nyitott hétfőn. A BUX 421,75 pontot esett 21.468,95 pontra.

A kedvezőtlen hangulatot az váltotta ki, hogy az Egyesült Állomokban nem tudtak egyelőre megállapodni az adósságplafon emeléséről, és a Moody’s Investors Service 3 fokozattal minősítette le Görögországot „Ca” kategóriába „Caa1” kategóriából. A leminősítést az váltotta ki, hogy az EU vezetői megegyeztek Görögország részleges és ideiglenes fizetésképtelenségéről.

A Mol 0,52 százalékot esett 20 345 forintra, a Magyar Telekom 0,73 százalékkal értékelődött le 542 forintra. A Richter közel 1 százalékot esett 37 175 forintra.

Az OTP mutatja a legnagyobb esést: 1,88 százalékkal került lejjebb, 5 480 forinton jegyzik az értékpapírt.

Az európai indexek a BUX-nál mérsékeltebb esést halmoztak fel. Az angol FTSE-100 és a német DAX 0,3, a francia CAC-40 index 0,6 százalékot gyengült. Az irányadó Stoxx Europe 600 index 0,36 százalékos mínuszban áll, és nyitás utáni 0,5 százalékos esésből kapaszkodott feljebb.

A banki és biztosítási szektor esett a legnagyobbat a Stoxx indexben. A Barclays Plc. 3,2 százalékkal esett Londonban, a Credit Agricole 2 százalékkal értékelődött le Párizsban. A Dexia SA ennél is nagyobb, több mint 5 százalékos leértékelődésen ment keresztül Brüsszelben.

Az Egyesült Államokban a határidős Dow Jones ipari index több mint 1 százalékos esést valószínűsít nyitásra, több mint 150 ponttal esett a határidős kereskedésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.