BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP-t nem kímélték a befektetők

A BUX gyengült szerdán azután, hogy a Moody’s Investors Service bóvli kategóriába süllyesztette Portugália adósságának besorolását.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 1,17 százalékot esett szerdán (-261,45 pont), 22 115,37 pontra.

A blue chipek közül csak a Richter tudott erősödni, a többi vezető részvény erőteljesen gyengült. A gyógyszercég papírjai 1,54 százalékkal emelkedtek 37 600 forintra.

A Mol 1,24 százalékot esett 19 900 forintra, miután kedden közel 4 százalékos esésen mentek keresztül a papírok. Az olajcég részvényei kedden azután indultak gyengülésnek, miután a Népszabadság azt közölte, hogy Horvátország jogsegély keretében Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató kiadatását kéri. A hírt mind magyar, mind horvát részről cáfolták, azonban a a pírok nem tudtak feljebb kapaszkodni.

Szerdán a vezető európai tőzsdeindexek mérsékelt esésen mentek keresztül, miután kedd este a Moody’s Investors Service egyszerre négy fokozattal a befektetésre nem ajánlott kategóriába süllyesztette Portugália adósságának besorolását.

A Magyar Telekom 2,54 százalékot esett 571 forintra. Az OTP 2,54 százalékos korrekción mentek keresztül, 5 750 forintra süllyedt az árfolyam. A Portugál leminősítés miatt az irányadó Stoxx Europe 600 index korrekcióját a bankszektor vezette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.