BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hátborzongató szinten stabilizálódott a frank

A forint euróval szembeni gyengülését megállította a 270-es pszichológiai szint, azonban a svájci frankot így is 230 forint körül jegyzik.

A svájci frankot 230 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon, amelyre a délelőtti 233,589-es történelmi mélypontról korrigált a jegyzés. Az alpesi deviza 229 és 231 forint között mozgott az elmúlt órákban.

Az európai adósságválság eszkalálódása okozza a kockázatkerülést és a félelmet a piacon, ilyen körülmények között nem csoda, hogy a biztonságos menedéket nyújtó svájci frank erősödik. Az Európai Unió továbbra sem talált megoldást a gyenge euróövezeti államom problémáira, és Görögország napról-napra közelebb kerül az államcsődhöz.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Olaszország és Spanyolország is a figyelem középpontjába került az adósságválság kapcsán.

Az euróval szemben 268 forint felett áll a jegyzés, azonban délelőtt még a lélektanilag fontos 270-es szinten is járt a kurzus. Erről az árfolyamról pattant vissza a hazai deviza.

A 270-es árfolyam felett a 200 napos mozgóátlag állíthatja meg a forint további gyengülését 271,23 körül. A szint elesésével további tér nyílna meg a gyengülés irányába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.