BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább robog a BUX - Megpihen a Mol

A BUX pénteken jól teljesít, a Mol azonban megpihen a tegnapi 5 százalékos emelkedés után.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe 22 584,72 pontra emelkedett péntek délelőtt. A BUX 100 ponttal, 0,45 százalékkal került feljebb mérsékelt, 1,6 milliárd forint körüli részvénypiaci forgalom mellett.

A vezető részvények többséges erősödni tudott, csak a Mol részvények stagnálnak. Az olajvállalat papírjait 20 920 forinton jegyzik, miután tegnap 5 százalékos emelkedésen ment keresztül a papír.

„Amikor bejelentették a Surgut MOL részesedésének megvásárlását, akkor a kormányzat augusztust jelölte meg a tranzakció zárásának időpontjaként, de már tegnap teljesítették a fizetést. Így az állami részesedés a MOL-ban 23,82 százalékra növekedett” – írják az Erste Bank elemzői.

A Richter 0,3 százalékkal 37 800 forintra erősödött. A Magyar Telekom 0,87 százalékot javított, 575 forintra. Az OTP a kedvezőnek mondható nemzetközi befektetői hangulatban 1,03 százalékkal került feljebb, 5 850 forintra. Az európai vezető tőzsdeindexek 0,3-0,4 százalékot erősödtek.

Tegnap a kedvező makrogazdasági adatok miatt javult jelentősen a hangulat, valamint Jean-Claude Trichet elnök kommentárja is segített. Az EKB kormányzója bejelentette, hogy a Moody’s leminősítése ellenére – bóvli kategóriába sorolta Portugáliát kedden – elfogadja a kötvényeket.

Az tegnapi Egyesült Államokból érkező foglalkoztatási adatok elemzők szerint azt vetítik előre, hogy a mai nem mezőgazdaságban foglalkoztatatott munkavállalók adata is kedvezően alakulhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.