BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új elektronikus kötvénypiacon kereskedhetnek az állampapírral

Megállapodást írt alá az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) az MTS-szel, Európa vezető elektronikus kötvénypiaci szolgáltatójával. Magyarország már a 15. olyan ország, amely állampapírjai elsődleges és másodpiacán az MTS-t használja majd. A rendszer várhatóan jövő év januárjában indulhat el – áll az MTS közleményében. A nagy befektetési bankok közül a Goldman Sachs és a Deutsche Bank (DB) is érdeklődött az új elektronikus kötvénypiac iránt, és dolgozik az implementálásán.

„Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk az MTS-szel, és kiépíthetünk egy hatékony elektronikus piacot a magyar állampapírok számára” – mondta Búzás László, az ÁKK vezérigazgató-helyettese a megállapodásról. A szakember azt reméli, ez a lépés elősegíti az állampapírpiac likviditását, miközben megfelelnek a transzparencia követelményeinek is.

Jack Jeffery, az MTS vezérigazgatója a közleményben elmondta, a magyarországi piacra lépés előtt Csehországban is elindították az elektronikus kötvénypiacukat, és más közép-európai országokban is terjeszkednének. Az új kereskedési forma bevezetését a Goldman Sachs és a DB szakértői is dicsérték, mivel hozzájárulhat a magyar állampapírpiac fejlődéséhez, és vonzóbbá teheti a magyar államadósságot a nemzetközi befektetők számára. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.