BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új történelmi mélyponton a forint

A forint új történelmi mélypontra szakadt a svájci frankkal szemben, miután a nemzetközi befektetői hangulat egyre kedvezőtlenebb. Az európai vezető tőzsdék közel 1 százalékos mínuszt halmoztak fel.

A frank/forint keresztárfolyam 233,7-ers szinten is járt, amely az eddigi legkedvezőtlenebb szint a forint szempontjából, és továbbra is a 233-as szint felett jegyzik az alpesi devizát.

Az új historikus szint felállítása azzal is összefügg, hogy a forint 267,5-ös szintről 270 közelébe gyengült az euró ellenében, amely lélektani szint megfogta a gyengülési hullámot. A hazai deviza nemzetközi események hatására korrigált.

Az aggodalomra az adta az okot, hogy a Fitch Ratings szerda este „CCC” kategóriába sorolta a görög államadósság besorolását, valamint a Moody’s Investors Service kilátásba helyezte, hogy megvonja az Egyesült Államoktól a legmagasabb, „AAA” hitelbesorolást. A hangulatot rontotta, hogy a mai olasz államkötvény aukción emelkedett az állampapírok hozama. A kincstár 1,25 milliárd értékben, 4,93 százalékos hozam mellett adott el 2016. áprilisi lejáratú papírokat, 763 millió euró értékben, 4,93 százalékos hozam mellett értékesített 2017. februári lejáratú államkötvényeket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.