BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyéves mélyponton a hozamok a dkj-aukción

Adósságkezelés. Csaknem háromszoros túljegyzésre csökkenő hozammal értékesített a meghirdetett összegben 12 hónapos diszkontkincstárjegyet tegnapi aukcióján az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK). Ilyen alacsony hozamszintre 2010. augusztus 31-e óta nem volt példa. Az ÁKK a kéthetente tartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción a 2012. augusztus 22-én lejáró papírt hirdette meg a megszokott 50 milliárd forintos összegben. Az elsődleges forgalmazók 187,8 milliárdnyi ajánlatot tettek.

A mostani aukción 5,69 százalékos átlaghozam alakult ki, 35 bázisponttal alacsonyabb az előző átlaghozamánál és 23 bázisponttal áll a 12 hónapos diszkontkincstárjegy 5,92 százalékos szerdai másodpiaci referenciahozama alatt. A BNP Paribas elemzője, Bartosz Pawlowski úgy véli, a magyar államkötvények remek napot tudhatnak maguk mögött. Szerinte további hozamcsökkenés is elképzelhető, miután a kormány közölte, hogy kitart a költségvetési hiány csökkentése mellett. n MTI-Eco

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.