BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyakat kapott a Mol

A vezető részvények közül csak az OTP nem tudott erősödni. A Mol több mint 5 százalékkal emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 2,1 százalékot emelkedett, 18 471,25 pontra. A BUX 380,04 pontot erősödött.

A Mol szárnyalt: 5,27 százalékot erősödött a kedvező nemzetközi befektetői környezetben, 17 480 forintra. Az OTP-re nem tudott hatással lenni a jó hangulat, 0,72 százalékos esésben búcsúzott 4 150 forinton.

„Nyitás után még úgy nézett ki, hogy Orbán Viktor nyilatkozatának nem lesz hatása az OTP-re” – mondta Herczenik Ákos , a Raiffeisen Bank közgazdásza a Világgazdaság Online-nak. „A nyilatkozat később azonban mégis hatást gyakorolt az árfolyamra” - tette hozzá.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy tanulni kell a hibákból, ám ez a bankokra is vonatkozik, nekik is részt kell vállalniuk abból a teherből, amelyet a devizahiteles konstrukciók ma jelentenek; éppen ez a veszteségmegosztás lesz az ősz egyik legfontosabb feladata, miközben az otthonvédelmi program is folytatódik, sőt, új elemekkel bővülhet.

A Richter 2,28 százalékot erősödött 34 980 forintra. A Magyar Telekom 1,8 százalékkal került feljebb, 509 forinton búcsúzott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.