BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább stresszelnek a tőzsdék

Pozitív korrekció és eladási pánik egyaránt volt a múlt héten a tőzsdéken, mindezek eredőjeként a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe egy hét alatt 1,4 százalékot, 252 pontot esett, a BUX pénteken záráskor 17 780,92 ponton állt.

Az előző héten 8,62 százalékot zuhant az index. Az ez évi csúcsnak számító 24 451 ponthoz képest – ahol április 7-én állt – 6670 pontot, 27,3 százalékot esett a BUX.

A heti részvénypiaci adásvétel 83,14 milliárd forintot ért el az előző heti 142,4 milliárd után. A vezető részvények vegyesen teljesítettek: az OTP több mint 8 százalékot esett a bankszektort övező általános pesszimizmus hatására, míg a többi blue-chip enyhe emelkedéssel zárta a hetet.

Egyre több elemző nevezi bizalmi válságnak az utóbbi hetekben elindult folyamatot. A gyenge makrogazdasági adatok és a kritikus szintekre emelkedett államadósság-teher miatt elpárolgott a világgazdasági kibontakozásba vetett hit, és felerősödött az attól való félelem, hogy újabb recesszió következik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.