BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a Magyar Telekom úszta meg az esést

A nemzetközi trendekkel együtt a BUX is lefelé kanyarodott. Kedvezőtlen makroadatra a frank erősödött, amely rontotta a befektetői környezetet.

Kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban 1,12 százalékos eséssel búcsúzott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe. A BUX 206,45 pontot esett 18 264,8 pontra.

Délelőtt kedvezőtlen adat érkezett Európából. A feldolgozóipari index mindenhol csalódást keltett, Magyarországon 50,1 pontra csökkent. Emiatt felerősödtek a félelmek az európai gazdaság lassulása kapcsán.

Kisebb megnyugvás következett, miután Amerikából viszonylag kedvező adat érkezett. Az Egyesült Államok feldolgozóipara az Institute of Supply Management intézet szerint két éves mélypontra esett, azonban ez is kedvezőbb, mint az elemzők várták.

A svájci frank széleskörűen erősödött a kockázati étvágy csökkenésével, 235-ös reggeli árfolyamról 240 forint fölé került az alpesi deviza ára. Az OTP a negatív hangulat és a frank erősödése miatt 2,41 százalékkal esett 4 050 forintra.

A Richter 0,54 százalékkal került lejjebb, 34 790 forintra. A Mol 1,23 százalékot gyengült 17 265 forintra. A „blue chipek” közül csak a Magyar Telekom tudott erősödni: 0,2 százalékkal került feljebb, 510 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.