BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogyott a forint ereje - 230-as szinten járt a frank

A frank ugyan nem erősödik az euróval szemben, miután a svájci jegybank minimumárfolyamot határozott meg, azonban a forint gyengült a közös európai deviza ellenében, amelynek hatására újra elérte a 230-as szintet a frank/forint keresztárfolyam.

Viszonylag kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban a régiós devizák gyengülni kezdtek péntek délelőtt az euróval szemben. Reggel 277 forint közelében jegyezték az eurót, délelőtt 10 óra körül 279 forinton is állt a jegyzés, majd később 278,7 forinton állt meg az euró.

A régiós fizetőeszközök közül a lengyel zloty mutatja a legnagyobb esést, közel 1 százalékot gyengült az euró ellenében. A forint 0,6 százalékos korrekciót könyvelhetett el, míg a román lej és a cseh korona 0,2 százalékot esett a közös európai deviza ellenében.

Ennek hatására a hazai deviza a svájci frankkal és az amerikai dollárral szemben is esett. Az alpesi deviza ára a reggeli 228 forintról 230-ra kúszott fel délelőtt, míg a dollár 199 forintról 201-re drágult. A zöldhasút február vége óta nem jegyezték 200 forint felett.

Az euró/frank jegyzések továbbra sem közelítik az 1,2-es szintet, délelőtt 1,21 és 1,217 között ingadozott a kurzus. Emlékezetes, a Svájci Nemzeti Bank (SNB) kedden határozta meg az 1,2-es minimumárfolyamot az euróval szemben, mert a frank erősödése károkat okoz a gazdaságnak és deflációs kockázatokkal jár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.