BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecövekelt a forint, stabilizálódott a frank

Alig változott a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest szerda reggelre a nemzetközi bankközi piacon kedd estéhez képest: az eurót továbbra is 277, a svájci frankot 230 forint körül jegyezték.

Az euró kora reggel árnyalatnyit erősödött a forinthoz viszonyítva: 277,50 forinton állt, a kedd esti 277,33 forintot követően. Tavaly év végi referenciaértékéhez képest az euró most 0,15 százalékkal gyengébb.

A svájci frank szerda reggel 229,58 forintnál járt, kedd este 230,45 forinton jegyezték. Azt követően, hogy a svájci nemzeti bank árfolyamkorlátot jelentett be a frank/euró árfolyamra, a frank a 230 forintos szintre csökkent, és azon stabilizálódni is látszik. A svájci valuta hétfő este még 251 forintnál járt, és kedden kora reggel is ezen a szinten volt az árfolyam.

A dollárhoz képest a legtöbb felzárkózó piaci valuta gyengült szerdára, a forint azonban abból profitált, hogy a befektetők úgy vélik: a nagy arányú svájci frank adóssággal küzdő magyarokat különösképpen segítheti a gyengébb svájci frank. A forintot szerda reggel 197,63 dolláron jegyezték a kedd esti 197,69 forintot követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.