BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Moody’s kivégezte az OTP-t is

Az OTP részvény árfolyama 7 százalékot esett, miután a Moody’s Investors Service a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába süllyesztette Magyarországot.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 4,4 százalékos mélyrepülést mutat pénteken. Az európai indexek 0,5 százalék körüli esést könyvelhettek el délelőtt, így a BUX alulteljesítése egyértelműen kitűnik. A részvénypiaci forgalom meghaladja a szokásos szintet, több mint 10 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok a BÉT-en. A Moody’s „bóvliba” minősítette Magyarországot, és további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást jelzett.

Az OTP 7 százalékot esett, 2 830 forintra. A Mol 4,8 százalékot veszített értékéből, 17 280 forinton áll a papír. A Richter 1,7 százalékkal értékelődött le, 33 900 forintra. A Magyar Telekom 2,5 százalékkal került lejjebb, 483 forintra.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.