BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT: Óvatos hangulatban erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,66 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 16.937,53 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 13,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője elmondta: az előző napi száguldás után a keddi kereskedés során is alapvetően pozitív volt a befektetői hangulat. A hazai részvénypiacon az OTP és a Magyar Telekom teljesített jól, profitálva a kedvező nemzetközi légkörből. A szakértő szerint amennyiben a következő napokban nem érkezik az eurózónából rossz hír, folytatódhat az óvatos emelkedés a piacokon.

Kedden vezették be a tőzsde "B" kategóriájába a Masterplast részvényeit. Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó cég technikai bevezetést hajtott végre, azaz a tulajdonosok egyelőre nem tervezik a részvényeik értékesítését, 2012 első felében azonban tőkebevonásra készülnek a tőzsdén keresztül.

Előző nap kezdődött a kereskedés a FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyrt. részvényeivel. Az 5 forint névértékű papír 42 forinton zárta a keddi kereskedést, miután hétfőn még nem született rá üzletkötés. A két új szereplővel együtt az idén már öt cég jelent meg a Budapesti Értéktőzsdén.

A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal 17.800 forintra gyengült, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 65 forinttal, 2,12 százalékkal 3.135 forintra erősödött, forgalmuk 11,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,46 százalékkal 500 forintra nőtt, forgalma 616,8 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 395 forinttal, 1,15 százalékkal 34.000 forintra esett, a részvények forgalma 403,1 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott, 17.500 forintot ért záráskor a társaság részvénye, forgalma 14,4 millió forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.