BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudta ledolgozni hátrányát a forint

A forint alulteljesítőnek számít hétfőn a régiós devizákkal összevetve. Annak ellenére, hogy Magyarország újra megkezdi a tárgyalásokat az IMF-fel úgy tűnik, ez a hír egyelőre önmagában nem elegendő ahhoz, hogy érdemben csökkentse a forint sérülékenységét a nemzetközi hatásokkal szemben.

17 óra után

Az eurót 306,5 forinton jegyzik délután a bankközi devizapiacon. A forint ezzel több mint 0,75 százalékot esett. A lengyel zloty 0,6, a cseh korona 0,45 százalékot veszített értékéből. A román lej stagnálást mutat.
A forint délután nem gyengült tovább, miután a nemzetközi hangulat tovább romlott, azonban a régiós devizák némileg fokozták esésüket.

Délután

Negatív nemzetközi befektetői környezetben jelentős gyengülést szenvedett el a forint hétfő délelőtt. Az európai vezető tőzsdeindexek 2-2,5 százalékos esést mutatnak, amely nem kedvez a feltörekvő devizáknak.

A forint 304-es szintről 308-ra esett az euróval szemben hétfőn, és 13 óra előtt 307,5-ös szinten jegyzik a közös európai devizát.

A forint alulteljesítőnek számít régiós összehasonlításban. A hazai deviza 1,3 százalékot esett az euró ellenében, míg a lengyel zloty és a cseh korona 0,5 százalékot veszített értékéből. A román lej pedig erősödni tudott.

A forint az elmúlt két kereskedési nap (csütörtökön és pénteken) nagy erősödésen ment keresztül. A csütörtök reggeli 314-ös árfolyamról 304 alá kapaszkodott az euró ellenében. A forint árfolyama arra a hírre javult, hogy a kormány bejelentette, újra megkezdik a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal. Az IMF hétfőn megerősítette: elővigyázatossági hitelkeretről tárgyalna Magyarország.

A forint mai árfolyammozgása arra utal, hogy továbbra is a hazai deviza a legsérülékenyebb a régiós fizetőeszközök közül. A svájci frank árfolyama 245 forintról 248,5-re változott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.