BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra hanyatlásnak indult a forint

A forint intenzív gyengülésbe kezdett szerda délelőtt, miután romlott a nemzetközi befektetői környezet.

Az eurót 12 óra előtt már 310 forint felett jegyezték a bankközi devizapiacon, amely 1,7 százalékos napon belüli esésnek felel meg. Hajnalban 305, reggel, 307 forinton jegyezték az eurót.

Ahogy hétfőn is rámutattunk, annak ellenére, hogy Magyarország újra megkezdi a tárgyalásokat az IMF-fel úgy tűnik, ez a hír egyelőre önmagában nem elegendő ahhoz, hogy érdemben csökkentse a forint sérülékenységét a nemzetközi hatásokkal szemben.

A cseh korona 0,57 százalékot esett, a lengyel zloty 0,2 százalékot veszített értékéből a közös európai devizával szemben napon belül. A román lej pedig stagnálást mutat.

„Az euró is esett a dollárral szemben, miután nem sikerült jól a német kötvénykibocsátás” – mondta Suppan Gergely a Világgazdaság Online-nak. Az euró/dollár árfolyam 1,346-os szintről 1,388-ra csökkent. Németország 10 éves kötvények értékesítését tervezte ma, és az alacsony kereslet miatt vissza kellett vágni a kibocsátási mennyiséget. „Emiatt jelentősen romlott a hangulat” – mondta a TakarékBank vezető közgazdásza.

Hozzátette, Magyarország sérülékenysége továbbra is jelentős és szaporodnak a kérdőjelek az IMF-tárgyalás kapcsán.

A svájci frank ára a reggeli 247-es szintről 252-re változott. Az amerikai dollár jegyzése 226 forintról 232,5-re emelkedett.

„A feltörekvő devizák gyengülnek, és ahogy ez mostanában lenni szokott ilyenkor a forint alulteljesít” – írta reggeli devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.