BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: gyengítheti a forintot Orbán beszéde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 163,02 pontos emelkedéssel, 17.311,50 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,95 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője mérsékelt emelkedést vár a BÉT-en. A csütörtöki pánikszerű profitrealizálás után pénteken ismét visszatérhet az emelkedés itthon, miután a világ nem igazolta vissza a kétségbeesést. Ugyanakkor lassan előkerülhet az ünnepi, kis forgalmú, kis volatilitású kereskedés, így egy kis plusznál többre már nehéz számítani - írta az elemző.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szintén erősödő részvényárakra számít, miután az előző napi negatív korrekció után ismét pozitív irány látszik a globális piacokon. Megjegyezte, hogy a Molra nézve viszont enyhén negatív hatású az a hír, hogy a Gazprom orosz gázipari vállalat cáfolta a horvátországi állítólagos korrupcióban érintett két ciprusi céggel való kapcsolatát a kérdéses időpontban, azt állítva, hogy csak később került kapcsolatba a két ciprusi vállalattal, így semmilyen felelősség nem terheli a társaságok által korábban végrehajtott cselekedetekért.

Gabler Gergely arról is beszélt, hogy a forintra nézve gyengítő hatása lehet Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszédének. A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió adásában egyebek közt újabb spekulációs támadásról beszélt az ország ellen, továbbá azt mondta, hogy hozzá kellene nyúlni a jegybanki tartalékhoz a gazdaság finanszírozása érdekében. A BUX 486,20 pontos, 2,76 százalékos csökkenéssel, 17.148,48 ponton zárt csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.