BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch lelkileg felkészít a bombázásra

A Fitch megelőlegezte egy sor európai állam leminősítését, több esetben két fokozattal is leszállíthatja a besorolást.

Ed Parker, a Fitch igazgatója egy madridi konferencián nyilatkozott arról, hogy hat európai állam minősítését ronthatja a közeljövőben a szervezet. A cég tavaly december 16-án Belgium, Spanyolország, Szlovénia, Olaszország, Írország és Ciprus besorolását helyezte negatív megfigyelőlistára.

A Reuters emlékeztet arra , hogy a hitelminősítő már korábban jelezte, hogy az eurózóna válságára egyelőre nem született átfogó megoldási javaslat. A Standard & Poor’s már megtette a Fitch által beígért lépést, amikor kilenc eurózóna tagországot minősített le, majd az uniós mentőalapként szolgáló EFSF besorolását is lerontotta. A Fitch igazgatója a várható lépésekről annyit mondott: figyelemmel kísérik az új spanyol kormány döntéseit, de továbbra is aggodalmat kelt a munkaerőpiac gyengélkedése, valamint a bankszektor feltőkésítettsége és az államháztartás helyzete.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.