BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint kezdi kiheverni a Moody’s elemzőjének szavait

A forint délután erősödni kezdett a délelőtti 293 körüli árfolyamhoz képest, ugyanakkor még gyengébb szinteken áll, mint a hétfő reggeli árfolyam.

A forint jelentősen gyengült hétfőn délelőtt, miután romlott a nemzetközi befektetői környezet, valamint a Moody’s Investors Service azt mondta, hogy a minősítés szempontjából negatív, hogy az EU felfüggesztheti a kohéziós források egy részének folyósítását.

A Moody''s londoni szakelemzője szerint a részleges felfüggesztés kilátásba helyezéséről hozott brüsszeli döntés emellett mutatja Magyarország és az Európai Bizottság "feszült viszonyát" is. Alpona Banerji, a Moody’s illetékes alelnöke szerint ez "bonyolultabbá teszi" az új IMF/EU-finanszírozási csomagról folytatandó tárgyalásokat is.

A forint 293-as szint közelébe került az euró ellenében, azonban délutánra 291,5-ig javult a hazai deviza. Ez az árfolyam ugyanakkor gyengébb a reggel kialakult 290,5 forintos szinthez viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.