BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankkártyával vett Malév-jegyet? - Íme, a teendők

A Bankszövetség Bankkártya Munkacsoportja szerint azon ügyfelek, akik bankkártyájukkal vásároltak a Malév saját járatára jegyet, a hatályos bankkártyás szabályoknak megfelelően a repülőjegy teljes összegét visszakaphatják.

Elsőként a bankok azon ügyfelek bankkártyás kártalanítási eljárását tudják elindítani, akiknek a repülőjegye a reklamáció benyújtásának időpontjában már lejárt. Ők a kártyakibocsátó bankjukhoz fordulhatnak a jegyük árának visszatérítéséért. A Bankszövetség javasolja az érintett ügyfeleknek, hogy vegyék fel a kapcsolatot bankjuk ügyfélszolgálatával, és pontosan informálódjanak a szükséges dokumentumokról. Alapesetben az elektronikus repülőjegyre, számlára, az utazás részleteinek leírására, esetleges levelezésre, és reklamációs nyomtatvány kitöltésére van szükség.

Azon utasok esetében, akik későbbi időpontra váltott jeggyel rendelkeznek, a visszatérítési folyamatot a bankok még nem tudják elindítani, mivel a Malév jogi helyzete és kártérítési folyamata részleteiben jelenleg nem tisztázott.

A Bankszövetség - azért, hogy megteremtődjön a kártalanítási eljárás megindításához szükséges jogi helyzet - megkezdte a tárgyalásokat a Malév képviselőivel, és az ügyfeleket azonnal tájékoztatni fogja a változásokról. A banki ügyfélszolgálatok felkészültek a kártalanítási kérések, panaszok regisztrációjára, és segítik a bankkártyás ügyfeleket a folyamat végigvitelében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.