BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dana Gas - Terítéken a Mol-részvényesek sorsa

Magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődött a Dana Gas igazgatósági ülése, amelyen ismét terítékre került a Mol részvények sorsa.

A Dana és anyavállalata, a Crescent ugyanis 3-3 százalékos tulajdonos a Molban; korábban pedig felmerült annak lehetősége, hogy a Dana pénzügyi sebeit a Mol részvények eladásával gyógyítanák be.

A Dana egyelőre kötvényeinek refinanszírozásán fáradozik, menetközben a piaci bizalom is érzékelhetően javult a társaság iránt. A részvények bő 15 százalékos ralit mutattak be január elejéhez képest, a kötvényei is hasonló pályát írtak le, de lemaradtak, mert a befektetők még nem látják biztosítottnak az októberben lejáró 1 milliárd dolláros kötvénytörlesztés forrását.

Ennek köszönhetően 50 százalék felett ragadt az októberben lejáró kötvényeik dollárban mért hozama, ennek kapcsán jelentős csökkenésre (azaz az árfolyam ugrására) számít az Equilor. A Mol kereskedésében vélhetően nem okoz eladási hullámot a mai találkozó, de kivárás lehet ennek kapcsán. Mi inkább a Dana kötvényeinek vásárlását, mint a Mol részvények eladását favorizáljuk.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.