BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemző: Át kell verekedni magát a forintnak a fontos szinten

Az Európai Központi Bank hiteltendere lehet a figyelem középpontjában szerdán, amely hatással lehet a piaci hangulatra is.

Ma a figyelem középpontjában az EKB második hároméves tendere áll majd. A piac arra számít, hogy a bankok 500 milliárd euró körüli értékben veszik igénybe a hároméves forrást – írják a CIB Bank közgazdászai.

Az eurót 290 forint alatt jegyzik szerda délelőtt a bankközi devizapiacon a keddi 291 után.

A Raiffeisen Bank közgazdászai is úgy látják, hogy az EKB tender a forintra is hatással lehet, jelentős hitelkihelyezésből ugyanis a kockázatosabbnak tartott eszközök profitálhatnak, és hasonlóképpen negatív hír erősebben is visszavetheti a forintot.

A szökőnapon ismét a 290-es szinttel „játszadozik” az árfolyam, de a 200 napos mozgóátlagon kell átkeveredni ahhoz, hogy hiteles erősödési trendet mutasson
fel a forint, írja Keszeg Ádám.

A Raiffeisen szakértője szerint lefelé a már 288,4-ig emelkedő 200 napos mozgóátlag jelent támaszt. Felfelé kicsivel nagyobb a tér, előbb 292,8-nál, majd csak 294,5-nél, a sáv tetején található szignifikáns ellenállás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.