BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödnek a tőzsdék a görög hírre - Szárnyalnak a bankpapírok

A nyitás után erősödő indexekkel nyugtázták az európai tőzsdék a második EU/IMF segélycsomag folyósítása feltételeként kikötött megszorító intézkedések görög parlamenti elfogadását. A BUX is jól teljesít.

A 0,60-0,90 százalékos nyereséggel kezdő főbb európai indexek másfél órával a nyitás után is nagyjából ezen a szinten jártak. A vezető európai részvények árfolyamát követő FTSEurofirst 300 index és a Stoxx Europe 600 index egyaránt 0,8 százalék nyereséget mutatott.

Az emelkedő részvények csoportját a banki papírok vezették, a Stoxx Europe 600 index banki részvényeket követő részindexe 1,7 százalékkal erősödött. A Commerzbank részvénye 4,2 százalékkal, a Société Générale pedig 3,4 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe is jól teljesít. A BUX 1,4 százalékos emelkedést mutat, 271 ponttal, 19 298 pontra emelkedett.
Az OTP 1,9 százalékkal erősödött 4 040 forintra. A Mol 0,56 százalékkal emelkedett 19 500 forintra. A Magyar Telekom 0,75 százalékos pluszban, 537 forintra drágult. A Richter 1,7 százalékkal, 37 795 forintra erősödött délelőtt.

A hétfőn elért tőzsdei árfolyamnyereségek tarthatósága azonban a görög belpolitikai fejlemények, az utcai zavargások esetleges elfajulása függvényében meglehetősen bizonytalan. Athén még nem zárta le az adósság-átalakításban a magánbefektetők tehervállalásának mértékéről folyó tárgyalásokat sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.