BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indulhat a Richter-rakéta, mégis tovább oldalazunk

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,95 pontos emelkedéssel, 19.951,83 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,26 százalékkal erősödött.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója kifejtette, hogy az ázsiai piacokon a veszteségek kezdenek lemorzsolódni, így elképzelhető az európai piacokon a nulla körüli nyitás. A szakértő emlékeztetett arra, hogy hétfőn visszafogott volt a kereskedés, mert a befektetők arra vártak, hogy a görög kormányzó erők megállapodnak az IMF által elvárt reformokról.

Továbbra is ez van a figyelem központjában - mondta Csáky Attila. Hozzáfűzte: oldalazó, picit emelkedő, picit csökkenő árfolyammozgásokat vár a keddi kereskedésben, de az irányt nehéz megmondani. A gyorsjelentését kedden közzétevő Richterről a szakértő azt mondta, hogy a negyedik negyedévre "fantasztikus" eredményekről adott számot, és így a gyógyszerpapír folytathatja az elmúlt napokban mutatott emelkedést.

A CIB szakértői is arra hívták fel a figyelmet, hogy romlott a hangulat a globális piacokon, a befektetők ismét a görög eseményekre figyelnek. Ugyanakkor a svájci UBS bank és az ArcelorMittal acélipari óriás vártnál gyengébb teljesítménye felerősítette az euróövezeti recessziótól való félelmet a befektetőkben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 235,20 pontos, 1,20 százalékos emelkedéssel 19.900,88 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a csökkenő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.