BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP-n ez se segít

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 85,20 pontos emelkedéssel, 19.317,97 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,44 százalékkal erősödött.

Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. vezető befektetési tanácsadója arra számít, hogy az előző napi esés után, ami egyaránt jellemezte az európai és az amerikai piacokat, kis pozitív korrekció következik, és ez a BÉT-re is kedvezően hathat. Várakozása szerint emelkedéssel indulhat a kereskedés a magyar részvénypiacon. Hozzátette, hogy előző nap elsősorban a bankpapírokat és az autóipari részvényeket adták a befektetők, így leginkább ezek árfolyamában várható erősödés.

Balásy Zsolt, az MKB Bank elemzője az előző napok gyengülésére utalva kifejtette: ezekben a napokban ugyan felütötte a fejét némi ijedtség a világban, de a kínai lassulás ürügye csak arra volt elég, hogy az európai autógyártók essenek, egyéb kézzelfogható jele nincs semmiféle korrekciónak.

Az elemző szerint a magyar piac nullában nyithat, sőt akár zárhat is. Megjegyezte, hogy az OTP-n az se segít, hogy a fejlett piaci bankszektorban hatalmas rali érzékelhető már két hete, a többi magyar papír "meg pláne nem mozog".

Kedden a kínai vasérckereslet lanyhulásáról megjelent híradás erősítette fel a világgazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmakat, és ez átmenetileg elriasztotta a befektetőket a részvénypiacoktól.

A BUX 27,58 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel, 19.232,77 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.