BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ki tudja, mi történik ma Pesten?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,75 pontos emelkedéssel, 19.313,10 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,27 százalékkal erősödött.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője további esésre számít a magyar részvénypiacon az előző napi csökkenés után.

Az elemző kifejtette: az amerikai tőzsdék ugyan emelkedéssel zártak hétfőn, de ez elsősorban az Apple osztalékról szóló bejelentésének volt köszönhető, aminek megfelelően a technológiai részvények indexe, a Nasdaq tudott jobban erősödni, míg az iparvállalatok DJIA indexe nullához közeli erősödéssel zárt. Az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a kép, a kínai tőzsdék azonban erős negatívumban zártak hajnalban. Mindezek alapján nincs túl sok ok az optimizmusra - tette hozzá.

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója elmondta: mínuszos irányba indulhat a piac nyitáskor, ám hogy mi lesz a kereskedés vége, azt egyelőre nehéz megjósolni. Délután az Amerikában megjelenő ingatlanpiaci adat adhat irányt a kereskedésnek. A magyar piacot érintő specifikus hír nem várható, így a BÉT sodródhat a külföldi hangulattal. A forint erősödése a részvénypiacon egyelőre nem érzékelhető.

Hozzátette: az elmúlt időszakban volt egy erőteljes emelkedés a részvénypiacokon, és ennek eddig nem nagyon volt korrekciója, a tőzsdék pedig nem tudják eldönteni, mi legyen a folytatás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.